Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2020 10:38 - ПРОДУКТИТЕ ЗА ТЯЛО – КАКВО ДА ИЗБЕРЕМ?!!?
Автор: coraline Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 727 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.06.2020 11:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Когато искаме да изберем козметика за тялото си, разнообразието, което ни обгръща в био магазин МаКаСа (www.makasa.org) е голямо – не само като марки, аромати и есенции, но и като текстура. Каква е разликата между продуктите за грижа за тялото? Нека ви помогнем в избора с няколко полезни разяснения и съвети.
 

Маслото за тяло

Когато искаме да изберем козметика за тялото си, разнообразието, което ни обгръща в био магазин МаКаСа е голямо – не само като марки, аромати и есенции, но и като текстура. Каква е разликата между продуктите за грижа за тялото? Нека ви помогнем в избора с няколко полезни разяснения и съвети.

  • Предлагаме ви да се доверите на невероятна серия масла за тяло на италианската марка Volga Cosmetici – нежни емулсии, базирани на чисто масло от карите с много високо съдържание на витамин Е. Въпреки изключително богатата текстура, бързо се абсорбират, благодарение на състава базиран изключително на растителни елементи и натурални минерали. Маслото нежно покрива кожата и я защитава от вредните външни влияния на околната среда. 
  • Powere di PERLA е масло с копринени перлени пигменти, обогатено с чист аромат на нар и средиземноморски плодове. Създава естествена защита на кожата срещу външните неблагоприятни фактори и защитава от вредното влияние на околната среда. Поддържа хидро липидния баланс и предпазва от сухота и дехидратация. Подходящо е за всеки тип кожа.

 

Нашият съвет е да нанасяте с кръгови масажни движения маслото за тяло още върху влажна кожа, след като сте взели вана или душ. Тъй като консистенцияте му е по-плътна, водата ще помогне полезните му свойства да се усвоят по-добре, а кожата ще се хидратира дълбоко. Ще бъдете изненадани, колко по-свежа, ароматна и мека ще бъде!

Най-популярните и полезни масла, които можете да използвате за домашна козметика, за база в смеси с етерични масла или самостоятелно:

image

 

Масло от карите

Името му означава „живот“ и се смята за свещено. Маслото от ший, известно също като масло от карите, може да расте само в диво състояние и не може да се култивира. Добива се от ореховите ядки на дървото Vitellaria paradoxa, което расте в районите на Западна и Централна Африка. Употребява се и като хранителна мазнина в готварството на много африкански страни. 

Съставът му от олеинова киселина, (която е 40 – 60%); стеаринова, линолова, и други видове наситени мастни киселини, го превръща в един от най-добрите естествени продукти за грижа за кожата. Именно недостига на тези вещества, са причина за сухотата на кожата и косата.

Карите е едно от най-силните подхранващи масла. Действието му, е не само на повърхността, но и в дълбочина, като регулира липидния синтез. Способства и за задържане на влагата и така комплексно подобрява цялостния хидробаланс.

Подхранва изключително суха и груба кожа, напукани устни, ръце и стъпала, намира широко приложение за облекчение на различни кожни заболявания, включително екзема, дерматит, псориазис. Може да се използва и за предотвратяване появата на стрии по кожата по време на бременност или при бързо напълняване и отслабване. 

В грижата за косата маслото от карите може да се използва при суха коса, сух скалп или пърхот. Маслото от карите се топи при телесна температура и попива бързо в кожата, без да оставя мазен филм. 

 

След като споменахме всичките му невероятни полезни свойства, препоръчваме ви био маслото от карите на словенската марка Biopark Cosmetics, за да се уверите в неговото изключително действие. Едно прекрасно съчетание за интензивна грижа за сухата кожа с екзотичен, цветен аромат на орхидея и карите. Сетивата ви ще са обгърнати в чувствено ухание, напомнящо разходка в тропическа гора.

С произход от Гана, маслото е 100% чисто и натурално, не съдържа добавки и консерванти. Има малко по-бежов цвят, невероятен аромат на ядки и много фина структура. Попива бързо и е подходящо при подсичане или при раздразнена кожа на бебетата.

 

Бадемово масло 

 

Произвежда се, чрез смилане на бадемите на кремообразна, гладка паста, без да се загрява. Маслото е хипоалергенно и е подходящо за всички типове кожа. Бадемовото масло овлажнява дълбоко, омекотява кожата и е богато на минерали, антиоксиданти и витамини. Липсата на топлина при производството му, запазва всички хранителни вещества на бадемите.

Бадемовото масло образува защитна бариера върху кожата и е подходящо и за груба и напукана кожа. Богато е на мононенаситени мазнини, калций, калий, желязо и манган. Съдържа витамин В, фосфор и мед и осигурява отличен източник на витамин Е. Може да се използва самостоятелно или в комбинация с други продукти. Няколко капки етерично масло му придават прекрасен аромат. 

Наричано е още „кожно масло“, тъй като неговият състав е най-близък до този на кожата ни – попива бързо, има изключителни успокояващи и омекотяващи свойства. Бадемовото масло хидратира в дълбочина, изравнява тена, коригира пигментацията, премахва тъмните кръгове под очите и предпазва от вредните слънчеви лъчи.

Високото съдържание на витамини А и Е насърчава овлажняването на кожата и помага за почистване на порите.  Ако имате проблемна кожа и използвате бадемовото масло в своята домашна козметика със сигурност ще подобрите обото състояние на кожата си с по-малко петна, черни точки и пъпки. Подходящо е за всеки тип кожа, тъй като подпомага клетъчното обновяване и премахва мъртвите клетки.

Бадемовото масло на Biоpark Cosmetics е чудесен избор, тъй като можете да го изпозлвате за база на вашата домашна козметика, да добавите няколкок апки етерично масло за по-богат аромат, за масаж след сгряване в длантта или самостоятелно с терапевтични цели (против стрии, антиейдж грижа за околоочния контур, лечение на пигметация по лицето и др.).

Важно е да споменем, че маслото по-ширко се предлага в течната му форма, тъй като има сгряващо действие и е предпочитано за масаж на тялото. Когато се позлва за масажни цели пoмaгa пpи влoшeнo кpъвooбpaщeниe и paзтягaнe нa мycкyли пpи тpeниpoвки. Масажите с бадемово масло се препоръчват и при бременност, след раждане, при рязко напълняване или отслабване, срещу стрии и целулит.

В био магазин МаКаСа можем да ви предложим много варианти от течната му форма, според вашия бюджет, препочитания или просто защото обожавате всички продукти на дадената марка:

  • Масло от био сладък бадем Biopark Cosmetics – сладкият бадем е много популярно, универсално основно масло. Добавете от любимите си етерични масла, за да направите собствено масажно масло.
  • Бадемово масло на Alteya Cosmetics – извлича сe, чрез студено пресоване на ядката на плода на растението Prunus Dulcis. Растителното масло на бадема се добива от два вида бадемово дърво – сладкия и горчивия бадем, като само първия се използва за терапия. Ядките съдържат около 50% масло. Маслото е прозрачно, бледожълто, почти без аромат.
  • Бадемово масло Zoya Goes Pretty – действа благоприятно както на кожата, така и на косата. Омекотява и е много подходящо за дълги масажи на цялото тяло. Стимулира растежа, придава плътност и блясък на косъма и хидратира в дълбочина сухата коса.
  • Масло от сладък бадем Plant Therapy – най-новото ни допълнение. Това е една луксозна грижа за кожата, подходяща и като базово масло за ароматерапевтични смеси с етерични масла. Също така полезно за вана или масаж; отлично допълнение към лосиони, захарни пилинги или солни ексфолианти и балсами.
  • Масло от Сладък Бадем на TISSERAND – попива лесно и е идеално за деликатна кожа. Препоръчва се всеки тип кожа, особено суха, за масаж и като ежедневно хидратиращо средство.

 

image

 

Кокосово масло

Кокосово масло е най-популярната база за домашна козметика. В био магазин МаКаСа може да намерите по-голяма разновидност, като базата на Zoya Goes Pretty, която съдържа и масло от карите. 

Кокосовото масло е растителна мазнина, извличана от копрата – ядката на кокосовия орех. В тропиците това е основната мазнина, която ежедневно влиза в менюто на милиони хора. Има различни начини, по които се извлича кокосовата мазнина, но методът на студеното пресоване е по-щадящ, което позволява да се запазят всички му полезни свойства. Кокосовото масло има и широка употреба в производството на сапуни поради силните си антибактериални и противогъбични качества.

В течната си форма е познато като фракционно кокосово масло – предлагаме такова на американската луксозна марка Plant Therapy. To е безцветно, без мирис и запазва течната си форма при всякакви температури. Абсорбира се много бързо от кожата, което го прави идеално за употреба с всяко етерично масло или друга козметична смес. Това чудесно базово масло хидратира дълбоко кожата, може да се изпозлва за премахване на грим или за поддържане на косата бляскава и гладка. Прониква бързо, което го прави идеална основа за домашна козметика – кремове, лосиони, мехлеми, тоници, тоалетни млека, маски за коса и много други.

Не оставя мазен филм, лесно за употреба, чудесна основа за любимите ви етерични масла!


Масло от манго

 Произвежда се от семената на мангото. Маслото от манго е универсален продукт. То подхранва сухата кожа и активно я възстановява. Осигурява оптимална грижа за различни кожни проблеми като екзема, дерматит, слънчево изгаряне. Неговите уникални свойства са особено ценени от хора, страдащи от алергии. Маслото облекчава сърбежа след ухапване от насекоми и ефективно предотвратява образуването на стрии по време на бременност.

Благодарение на изобилието на хранителни вещества, този изключителен природен продукт също е отлична анти-ейдж грижа, подходяща и при малки ранички и като регенериращо масло за масаж при мускулни натоварвания. Разкошно, кремаво и меко. Продуктът разполага с деликатен, кремав цвят и лек, свеж и сладък аромат. Маслото от манго е не само богато на стеаринова киселина, но също така прави кожата много мека и я хидратира дълбоко. Възтановява кожата и поддържа еластичността ѝ.

Маслото от манго от Biopark, е чист натурален продукт, така че е възможно неговата текстура да изглежда „ронлива“. Това понякога се случва по време на процеса на охлаждане и се дължи на кристализацията на стеариновата киселина, съдържаща се в него. Това е същият естествен процес, установен и при меда. Важно е да се отбележи, че това не е индикация за качеството на продукта! С топене (във вода!) и бавно охлаждане при стайна температура, тази ситуация може да бъде разрешена. Разбъркайте нежно по време на охлаждането. Подходящо е за всеки тип кожа, за раздразнена, за зряла, чувствителна или суха.



Палмово масло

Палмовото масло съдържа голямо количество много рядък компонент Q10, който защитава кожата от стареене. Също така е полезна съставка в маските за лице, заради високото си съдържание на витамини А и Е.

В био магазин МаКаСа предлагаме исключителното био палмово масло на Biopark Cosmetics, което се извлича от семената на маслената палма. Богато е на токотриеноли, част от групата на витамин Е, които са много редки в естествените масла. Токотриеноли са мощни антиоксиданти, които проникват дълбоко в кожата. Палмовото масло подхранва кожата и предотвратява признаците на стареене. То предпазва от свободни радикали и UV лъчи и е богато на витамин А. При стайна температура е в по-твърда консистенция, но в контакт с кожата, възвръща по-течния си вид. Маслото има светложълт цвят и отлични антистареещи свойства. Препоръчва се за зряла кожа, за освежаващи масажни процедури на лицето, подхранващи маски в борбата с фините бръчици.  

За съжаление, въпреки невероятните му свойства, лошата репутация на палмото масло се дължи на глобалното индустриално производство, при което се унищожават тропическите гори. Загрижеността за устойчивостта на култивацията му, както и влиянието на производство му върху местните населения, нараства още през 2004 година, когато е създадена и неправителствената отганизация „Кръгла маса за производтсво на устойчиво палмово масло (RSPO)“. Тя създава модел за отговорно управление на плантациите за палмово масло. По този начин се гарантира, че суровината, която се изпозлва в различните хранителни и козметични продукти, е от отговорно отгледани растения, без да се унищожава природното наследство.

 

 image

 

Кремът за тяло

Кремът за тяло е с малко по-лека текстура в сравнение с маслото за тяло, защото 45% от съдържанието му обикновено е вода. Препоръчва се за по-суха и чувствителна кожа. Освен основата, която се ползва за маслото,  може да се добавят още гел от алое вера, пчелен восък или етерични масла от билки, като например римска лайка. 

Няклко продукта, които препоръчваме с две ръце!

  • Органичен Крем за тяло Амбър и Жасмин – кожата ви ще запази свежестта си, благодарение на естествените съставки на този изключителен крем за тяло. Обогатен с екстракти от слез, лайка, равнец, невен и ефективни подхранващи масла от дива роза и жасмин. Мед, пчелно млечице, масло от сладък бадем и етерично масло от маточина, помагат и на най-чувствителната кожа да предотврати загубата на еластичност, като я прави мека и кадифена.
  • Крем за тяло Мултивитамини A+C+E – кадифен крем за цялото семейство с био масла от бадеми и слънчоглед и хидратиращо масло от манго и витамин Е. Осигурява мекота и грижа за сухата кожа. Хидратира без омазняване, бързо се абсорбира и оставя приятно копринено усещане и деликатен аромат на цитрусови плодове.

image


Лосионът за тяло

Лосионът за тяло има най-рядка текстура в сравнение с маслото и крема, тъй като е с високо съдържание на вода и течни съставки. За сметка на това не е толкова плътен, колкото другите два продукта, и осигурява тънък, покривен слой върху кожата. В сравнение с маслото и крема не е толкова траен. Препоръчва се при по-мазна кожа, като най-добре да го нанасяте в зоната на стомаха, бедрата и ръцете.

Тук искаме да ви предложим една невероятна серия за тяло, която има и терапетични свойства. YES! Please лосионите за тяло на инталианския бранд Greenproject Italia, любими защото винаги са под ръка – в дамската чанта, в раницата, в жабката на колата. Имат лека консистенция, невероятен, лек, недразнещ аромат.

  • Крем спрей SCENTED ORANGE RIGENERANTE – Антиейдж грижа за зряла кожа. Препоръчва се зряла кожа, тъй като има силен антиоксидантен ефект и антиейдж свойства. Крем спреят съдържа антиоксидантно арганово масло и екстракти от био сминдух, които имат свойства против стареене.
  • Крем спрей CREAMY PARTY IDRATANTE – Хидратира и омекотява. Неговата формула от овлажняващ и богат на витамини и антиоксидантен сок от алое вера, хидратиращо и омекотяващо масло от шеа и бадемово масло, подпомага еластичността, глези нормалната, сухата и чувствителна кожа.
  • Крем спрей FLOWERS FESTIVAL LENITIVO – Подхранва и успкоява. Обогатен с успокояващи и хидратиращи съставки, идеален за чувствителна, склонна към зачервяване кожа. Супер нежно памучно масло с богати на флавоноиди био екстракти от пасифлора, които глезят и подхранват кожата.
  • Крем спрей DELICIOUS MINT RINFRESCANTE – За уморени крака и ходила. Може да се използва по много начини: като освежаващ крем за умора в краката, като крем за тяло или като грижа за кожата с освежаваща енергия след тренировка. Подхранва кожата с антиоксидантно масло от пшенични зародиши и тонизиращи, богати на флавоноиди екстракти от конски кестен.
  • Крем спрей AROMATIC SPICE DRENANTE – Идеален при целулит. Съдържа стимулиращо и тонизиращо масло от гроздови семки и богат на антиоксиданти екстракт от био зелен чай, които се грижат за проблемните области по корема и бедрата.
  • Крем спрей EXOTIC SIMPHONY PURIFICANTE  – За проблемна, мазна и комбинирана кожа. Нормализира производството на мазнини с масло от жожоба. В допълнение съдържа балансиращ и изясняващ био екстракт от репей. 


Олиото за тяло

 Древните гърци били първите в Европа, които се наслаждавали на използването на ароматизираните масла за грижа за тялото. Средното количество масло, използвано по това време само за лични нужди, било над тридесет литра годишно за всеки един гражданин.

В днесшно време, обаче олиото за тяло е най-малко използвания козметичен продукт в сравнение с останалите изброени. Причината е, че е по-мазно и не винаги се абсорбира достатъчно бързо. Предимствата му обаче са в по-богатия състав на естествени етерични масла. Не съдържа вода и може би има най-силен омекотяващ ефект. Препоръчва се при по-суха и груба кожа и да се нанася след баня, когато кожата е загрята. Може да се ползва и при масаж, тъй като действа успокояващо на тялото.

Ароматизирано олио за тяло с от серията „Мандарина и Босилек“ на италианската козметична марка Apiarium ще ви пренесе в магията на миналото. Неговата специална формула за наистина гладка кожа, съставена от подхранващ и успокояващ комплекс от естествени масла – органичен арган, сладък бадем, пшеничен зародиш, соя, слънчоглед, помага да се предотврати появата на стрии. Особено подходящ е за суха, чувствителна кожа, склонна към зачервяване. Идеален за масаж и хидромасаж. Не оставя петна.

 

Лосион, крем, масло или олио за тяло  за тяло – кой е най-правилният начин на употреба на боди красотите на МаКаСа?

Препоръчваме ви да хидратирате кожата си редовно – това оказва съществен ефект върху цялостния ѝ здрав, сияен и красив вид. Може и да сте наясно, колко е полезно човек да използва лосион, масло, крем или олио за тяло, но сме сигурни, че имаме какво да ви кажем, как правилно да ги употребявате и нанасяте? Нека да разкрием няколко полезни съвета в приложението на тези „бюти“ натурални продукти.

Не е достатъчно да ги употребявате всеки ден, за да дадете на кожата си необходимата хидратация, от която тя се нуждае. Ако искате да увеличите полезния им ефект, трябва да се постараете да отстраните мъртвата кожа по тяло си, която се наслоява с времето. Използвайте скраб или душ гел с ексфолиращ ефект.

Знаете, че лицето има по-нежна кожа от тази на тялото. Точно поради специфичната плътност на кожата на тялото, е необходимо да прилагате малко повече натиск при масажа с ексфолиращия продукт, за да отстраните перфектно многобройните мъртви клетки, които се събират и натрупват, не през няколко часа, а буквално през няколко минути. Освен, че успяват да ги отстранят, ексфлориращите чатици подхранват, тонизират и хидратират вашата кожа. Усещате я копринено гладка, много мека и някак по-сияйна.

Серията скрабове за тяло Il Mare Addosso на Volga Cosmetici са натурални продукти за ежедневно ексфолиране. Това са концентрати на базата на морската сол и органични масла с висока поносимост към кожата. Докато почистват, подновяват клетките, регулират изпотяването, балансират нивото на pH на кожата. Обогатяват с присъщите свойства на морската вода и съдържащите се масла, които изпълняват и хидратиращо и омекотяващо действие. Могат да бъдат и допълнение към лечение с таласотерапия, която използва многото полезни свойства на морската вода.

image

Как да използваме ексфолиращия продукт?

  • Първо намокрете тялото си топла вода, но не и гореща, защото това причинява нежелано изсушаване. След това нанесете ексфолиращия продукт и започнете масажиране с кръгови движения по цялата кожа на тялото. Масажирането може да се извършва не само с ръце, но и употребявайки ръкавици за баня. За още по-голям ефект след разтриването с ръце, повторете действието на ексфолиация. Изплакнете тялото с хладка вода. Това е необходимо, защото хладката вода има свойството да задържа влагата и ценните за кожата съставки в порите. Подсушете кожата на тялото си хавлиена кърпа с нежни и бавни движения. След това нанесете плавно боди продукта. ВАЖНО! Най-доброто за кожата на тялото ви, е да нанесете подходящия продукт, още докато е мокра, защото влагата съдейства за най-задоволително попиване на хидратиращия продукт.
  • Дерматолозите са на мнение, че най-подходящото време за употреба на продуктите за тяло, да е непосредствено след като сте преминали ексфолираща процедура. Веднага след къпането и ексфолирането, започнете нанасяне на лосиона, крема, маслото или олиото, така ще успее да задържи влагата и водата, която все още е по кожата на тялото. Кърпите понякога са много груби и имат способността да дразнят по-чувствителната кожа, затова бъдете внимателни при подсушаване и го правете с нежни движения. Няма проблем, ако е останала някоя капчица по кожата Ви, защото така лосионът за тяло действа още по-благоприятно.

Как най-правилно да използваме продукти за тяло?

Надяваме се, че не сте схванали погрешно, кога трябва да използвате продуктите за тяло. Употребявайте глезотийки за тялото не само след къпане. Зимните месеци са сухи и оказват много лошо влияние на кожата, затова използването на лосиони и кремове трябва да се случва непрекъснато по няколко пъти на ден. Усетите ли, че кожата на тялото ви е суха, хидратирайте я незабавно с лосион,

Не забравяйте! Задължително след бръснене или пилинг, употребявайте лосион, крем масло или олио за тяло. След подобни манипулации има вероятност да нараните кожата си, отстранявайки защитата ѝ. Като използвате хидратиращ козметичен продукт върху кожата на тялото си, Вие помагате за възстановяването на необходимата ѝ протекция.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: coraline
Категория: Лични дневници
Прочетен: 45247
Постинги: 50
Коментари: 151
Гласове: 215
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930